Gewoonweg heerlijk!
(voor 12 a 13 pannenkoekjes, doorsnede 15 cm)
Ingrediënten
2 koffielepels chiazaad
100 gr speltbloem
50 gr boekweit
50 gr havermout
320 ml rijstmelk of half water/half rijstmelk
100 ml bruiswater
10 gr bakpoeder
Kokosolie
Werkwijze
Doe bij het Chiazaad 5 eetlepels water en laat minstens 10 min wellen tot het een gel wordt.
Smelt een dikke soeplepel kokosolie in de pan.
Doe de bloem (spelt, boekweit, havermout) met het bakpoeder in een kom en voeg al roerend de melk/water toe.
Voeg het chiazaad en de gesmolten kokosolie toe.
Meng er tenslotte het bruiswater onder. Laat een kleine 10 min rusten.
Verhit wat olie op een middelhoog vuur en schep met een pollepel wat beslag in de pan. Maak de pannenkoekjes niet te groot; max 15 cm diameter. Wanneer de bovenkant droog is, draai je de pannenkoek om en laat nog even bakken. Doe telkens een beetje kokosolie in de pan en dan het beslag.
(4 pers)
Ingrediënten
1 avocado
citroen
1 pijpajuintje
1 bakje tuinkers
rucola
1 of 1/2 koolrabi (afhankelijk van de grootte)
3 wortels
½ courgette
knoflookpoeder
zout
peper van de molen
Werkwijze
1) Het wit van een pijpajuintje fijn snijden, het groen gedeelte in ringetjes snijden. Avocado pletten met beetje citroen en het wit gedeelte van het pijpajuintje toevoegen.
2) Maak het slaatje van koolrabi, wortel en courgette.
Koolrabi schillen en in fijne reepjes snijden. Wortel in fijne reepjes snijden. Maak fijne sliertjes van de courgette met een dunschiller.
Doe alles samen in een kom en breng op smaak met een beetje olijfolie (ongeveer 3 el) , appelazijn (ongeveer 1 el) , knoflookpoeder, de ringetjes van het pijpajuintje, zout en klein beetje peper van de molen.
3) Leg de pannenkoek op het bord en beleg met de avocadopurree, beetje rucola, tuinkers en het slaatje. Afwerken met een opgerolde pannenkoek
Smakelijk