Vitaleen
Vitaleen
Ook met een gluten-en/of lactose intolerantie kan je genieten van een HEERLIJK gebakje !  ZOMERS EN FRIS met frambozencoulis en frambozen 

CHOCOLADE CAKE gluten- en lactosevrij

Chocolade cake gluten- en lactosevrij gluten- en lactosevrij gebak

Ingrediënten  (springvorm van 24 cm doorsnede)

50 gr kokosbloesemsuiker of ruwe rietsuiker

3 eieren

40 ml kokosolie

120 gr amandelpoeder ( of witte amandelen fijn gemalen)

30 gr boekweitmeel

40 gr aardappelzetmeel

100 ml water

10 gr pure chocolade of cacaopoeder

 

Werkwijze

Verwarm de oven op 180° en vet de bakvorm in met kokosolie.

Smelt de chocolade met het water op een laag vuurtje.

Scheid de eiwitten en de eierdooiers.

Klop de eierdooiers en de suiker tot een witte schuimige massa en voeg er de olie, bloem, amandelpoeder en het chocolademengsel bij.

Klop de eiwitten stijf en meng dit voorzichtig onder het mengsel.

Giet het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 25 à 30 min.

Afwerken met glazuur op basis van chocolade, kokosolie en kokosmelk.

 

Smakelijk smile