Ingrediënten (springvorm van 24 cm doorsnede)
50 gr kokosbloesemsuiker of ruwe rietsuiker
3 eieren
40 ml kokosolie
120 gr amandelpoeder ( of witte amandelen fijn gemalen)
30 gr boekweitmeel
40 gr aardappelzetmeel
100 ml water
10 gr pure chocolade of cacaopoeder
Werkwijze
Verwarm de oven op 180° en vet de bakvorm in met kokosolie.
Smelt de chocolade met het water op een laag vuurtje.
Scheid de eiwitten en de eierdooiers.
Klop de eierdooiers en de suiker tot een witte schuimige massa en voeg er de olie, bloem, amandelpoeder en het chocolademengsel bij.
Klop de eiwitten stijf en meng dit voorzichtig onder het mengsel.
Giet het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 25 à 30 min.
Afwerken met glazuur op basis van chocolade, kokosolie en kokosmelk.
Smakelijk