Een lekkernij op een frisse zomerdag. Heerlijk met Gnocchi of een andere pasta.
Ingrediënten
6 rode paprika
1 tot 2 lepels citroensap
1 teentje knoflook
1 tl zeezout
verse zwarte peper
2 el olijfolie
2 aubergines
500 gr spinazie
4 handjes verse basilicum, fijngesneden
Bereiding
Snij elke paprika in vier, snij het steelstuk weg en verwijder de pitjes en de bleke vliesjes. Leg ze met de binnenzijde naar beneden op een bakplaat en rooster ze voor ongeveer 25 min op 180 ° C. Doe de velletjes van de paprika. Pureer in de blender ( of met mixer) de paprika, knoflook, citroensap tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
Snij de aubergines in blokjes en bak ze in olijfolie. Roer goed door en voeg na 5 min de spinazie toe. Laat zo’n min slinken. Voeg tenslotte de paprikasaus toe.
Smakelijk!