Vitaleen
Vitaleen

Een heerlijk, eenvoudig en verwarmend gerechtje.

Versterkt het afweersysteem !

 

POMPOENLASAGNE

pompoenlasagne  pompoenlasagne 

Ingrediënten: (voor 4 personen)

1 ui

1 teentje knoflook

1 cm verse gember fijn gesneden

1 el Provençaalse kruiden

0.5 el paprikapoeder

1 rode paprika (in stukjes)

250 gr champignons (in schijfjes)

800 gr pompoen (in kleine blokjes)

800 gr tomaten stukjes

200 à 250 ml groentebouillon. (Er moet genoeg vocht zijn want de lasagnevellen slorpen vocht op bij het garen)

12 lasagnevellen ( kan glutenvrij op basis van rijst en mais)

Fetakaas

olijfolie

 

Werkwijze

Stoof de ui in olijfolie tot de ui glazig wordt. Voeg er de knoflook en de gember bij en laat even meestoven. Voeg vervolgens het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden toe en laat even meebakken. Voeg de verse paprika toe en laat enkele minuten meebakken. Roer de champignons bij de paprika en bak tot ze gaar zijn. Voeg er tenslotte de pompoen, de tomatenstukjes en de groentebouillon bij en laat 30 min sudderen.

En nu laagjes maken met lasagnevellen en het pompoenmengsel. Begin met een beetje saus op de bodem. Leg nu een laag lasagnevellen en vervolgens een laag groenten. ( herhaal dit 3x en eindig met een laag lasagnevellen)

Tenslotte pureer je de overschot van de groentjes om als bovenste laag te gebruiken. Deze laag mag behoorlijk dik zijn.

Bestrooi met verbrokkelde fetakaas.

Verwarm de oven op 180 graden en plaats de lasagne 40 min in de oven.

 

Smakelijk. smile