Heerlijk wintergerecht!
Ingrediënten voor 4 personen
HET DEEG
Ik maak het deeg zelf van speltbloem en een klein beetje boekweitmeel, maar je kan even goed een rol bladerdeeg kopen.
Ingrediënten
175 gr speltbloem (ongeveer 2 koppen)
1/3 dl olijfolie ( ½ kop)
1/3 dl water ( ½ kop)
Snuifje zeezout
Werkwijze
Meng alles door elkaar. Kneed het mengsel gedurende 5 min. Rol uit en bekleed een ingevette bakplaat met het deeg.
VULLING
Ingrediënten
1/4 groene kool
300 g aardperen
6 zongedroogde tomaten met basilicum
Eventueel 3 à 4 dunne sneden gerookt spek. (ontbijtspek)
1 rol bladerdeeg of zelfgemaakte deeg
1 eetlepel pompoenpitten
250 g droge witte of rode bonen ( om het deeg blind te bakken)
2 eetlepels olijfolie
zwarte peper en zeezout
Werkwijze
1. Schil de aardperen schoon en rasp fijn.
2. Snipper de groene kool fijn.
3. Snij de zongedroogde tomaten en de sneetjes spek in reepjes.
4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het deeg in een taartvorm. Leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met de droge bonen. Bak 15 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).
5. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de spekreepjes 3 min. goudbruin. Doe er de geraspte aardperen en de fijngesnipperde groene kool bij en stoof gedurende een 10 tal minuten gaar. Kruid met zwarte peper en zout.
6. Verwijder het bakpapier en de droge bonen uit de taartvorm
7. Doe +- 80 gr tofu in een pot en mix met water en 1 soeplepel maïzena tot je een smeuïge massa bekomt. Kruid met peper en zout en meng met de gestoofde groenten en de tomatenreepjes.
8. Giet de vulling in de taartvorm, strooi er wat pompoenpitten over en zet 35 à 40 min. in de hete oven.
Serveer met een groene salade.
Smakelijk !