Een heerlijk en gezond tussendoortje zonder geraffineerde suikers. Super snel klaar.
.
een gezond tussendoortje, zonder geraffineerde suikers.
Vlug klaar, leuk om te maken met de kinderen en een gezond tienuurtje om mee te nemen naar school.
Je kan oneindig experimenteren met allerlei soorten gedroogd fruit zoals rozijntjes, bananen, mango...Telkens een ander smaakje. LEUK!
Ingrediënten
100 gr speltbloem
125 gr havermout
bakpoeder
1 ei
beetje citroenrasp
1 el kokosroom
90 gr kokosolie
2 el kokosbloesemsuiker
1 appel
40 gr gedroogde abrikozen
40 gr cranberry
2 vijgen
1 el chiazaadjes
Werkwijze
Laat de gedroogde vruchten ( abrikozen en vijgen) enkele uren in bronwater weken en snijd in kleine stukjes of hak ze fijn.
De appel schillen en in kleine stukjes snijden. Het ei loskloppen met een beetje kokosroom. De chiazaadjes enkele minuten laten weken in 3 el bronwater tot ze een geleiachtige massa vormen.
Maak een mengsel van het meel, havermout, bakpoeder, suiker, chiazaadjes, olie en het ei. Voeg de stukjes fruit eraan toe naar eigen smaak.
Wanneer het deeg te droog is, voeg je nog een beetje kokosroom toe.
Schep met een lepel hoopjes beslag op de ingevette bakplaat.
Bak de cakejes 12 a 15 min op 180 ° tot ze goudbruin en stevig aanvoelen. Laat ze afkoelen op een rooster.
Smakelijk