Vitaleen
Vitaleen

Eenvoudig, snel klaar en heerlijk!

WORTELRAPENSOEP met grove peterseliepesto

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd

500 gr wortelen

300 gr rapen

2 liter groentebouillon (2 el poeder)

2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden

Peper en zout

Peterseliepesto en afwerking

Verse peterselie

1 citroen

1 teentje knoflook

Olijfolie

Pijnboompitten

Peper en zout

Bereiding

1)      Schil de wortelen en rapen en snijd ze in kleine stukjes.

2)      Bak de gesnipperde ui in wat olijfolie tot ze een beetje glazig is.

3)      Voeg de wortel- en raapstukjes en de kruiden toe en stoof gedurende enkele minuten.

4)      Voeg de bouillon toe en laat zachtjes koken.

5)      Haal de tijmtakjes uit de soep en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

 

PESTO

1)      Snijd de peterselie fijn.

2)      Pers er citroen en knoflook (naar eigen smaak en hoeveelheid peterselie) over uit.

3)      Meng er wat olijfolie doorheen en breng op smaak met wat peper en zout.

 

SERVEREN

Serveer de soep met in het midden de peterseliepesto en strooi er ter afwerking nog enkele pijnboompitten bovenop.