Eenvoudig, snel klaar en heerlijk!
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
500 gr wortelen
300 gr rapen
2 liter groentebouillon (2 el poeder)
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
Peper en zout
Peterseliepesto en afwerking
Verse peterselie
1 citroen
1 teentje knoflook
Olijfolie
Pijnboompitten
Peper en zout
Bereiding
1) Schil de wortelen en rapen en snijd ze in kleine stukjes.
2) Bak de gesnipperde ui in wat olijfolie tot ze een beetje glazig is.
3) Voeg de wortel- en raapstukjes en de kruiden toe en stoof gedurende enkele minuten.
4) Voeg de bouillon toe en laat zachtjes koken.
5) Haal de tijmtakjes uit de soep en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
PESTO
1) Snijd de peterselie fijn.
2) Pers er citroen en knoflook (naar eigen smaak en hoeveelheid peterselie) over uit.
3) Meng er wat olijfolie doorheen en breng op smaak met wat peper en zout.
SERVEREN
Serveer de soep met in het midden de peterseliepesto en strooi er ter afwerking nog enkele pijnboompitten bovenop.